Over Toast Literair met Sylvia Tops

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 16 okt

    Bezoek DAF

    We bezoeken DAF trucks in Oevel-Westerlo.  Samenkomst aan onthaal onderneming Van Doornelaan1.  Inschrijven vooraf is noodzakelijk.
  2. 19 jan
    inOevel-Westerlo

    Patrick Van Gompel en Toast Literair

    "Nou en - waarom de Nederlanders zo Nederlands zijn"  door Patrick van Gompel.  Onze brunch begint om 9 uur, de voordracht begint omstree...
Toon alle activiteiten

Voorbije activiteiten

  1. 03 mei

    Bezoek Federaal Parlement en Brussel

    Bezoek van het Federaal Parlement en geleide wandeling in Brussel, thema Brusselse smaken.
  2. 21 jan
    inOevel-Westerlo

    Toast Literair met Sylvia Tops

    Tijdens een gezellige brunch komt Sylvia Tops praten over eigen werk: de avonturen van Team Lou. Brunch van 9 tot 10.30 uur.  Vanaf 10.45...
  3. 06 dec

    Leren appen

    Op woensdagen 6 en 13 december 2023 organiseert Davidsfonds-Oevel een cursus over het gebruik van apps door Lies Van Dessel.Deze lessen z...
  4. 06 okt

    Bezoek Provinciehuis en het smakkeltje in Antwerpen

    Geleid bezoek aan het nieuwe Provinciehuis in Antwerpen.  Nadien gaan we smakken en smullen tijdens een stadswandeling.
Toon alle activiteiten
21 jan
Oevel - Parochiezaal De Biekorf

Toast Literair met Sylvia Tops

Tijdens een gezellige brunch komt Sylvia Tops praten over eigen werk: de avonturen van Team Lou. Brunch van 9 tot 10.30 uur.  Vanaf 10.45 uur voorstelling door Sylvia.

zondag 21 januari 2024 om 09:00 uur

tekening exlibris Sylvia Tops strips in het park thema dieren take 2Tijdens een gezellige brunch komt Sylvia Tops praten over eigen werk, de avonturen van  Team Lou.

Wie is Sylvia Tops?  Zij is een jonge en dynamische striptekenaar uit Heultje-Westerlo.  In info Westel van mei 2022 stond het volgende interview, waaruit enkele fragmenten volgen.

Hoe ben je dan, zonder specifieke opleiding, in het striptekenen gerold?
Sylvia Tops: “Het is begonnen toen ik dertien was. Op Ketnet speelde het feuilleton ‘de Elfenheuvel’. Ik vond het zo leuk dat ik die figuurtjes ben beginnen tekenen en ik verzon er meteen een verhaaltje bij. Dat mini-albumpje stuurde ik naar Ketnet. ‘Je weet maar nooit’, zei mijn moeder. Enkele weken later kreeg ik telefoon van de zender. Niels Destadsbader, die in de Elfenheuvel meespeelde, vond mijn tekeningen zo goed dat hij ze in een uitzending wilde laten zien aan de kijkers. Even later hoorde ik hem op televisie zeggen: ‘Dit stripverhaal is zo goed, Sylvia, je moet daar je job van maken.’ En ik heb naar hem geluisterd.” (glimlacht)

Hoe ben je dan bij je eigen stripfiguren geraakt?
“Ik kon natuurlijk die figuren van de Elfenheuvel niet blijven kopiëren. Het was mijn hond Lou die me inspireerde. Rond hem heb ik een heel team gebouwd met figuren die ook allemaal in het echt bestaan. Olivia is gebaseerd op mijn moeder. Altijd nieuwsgierig, magazines lezen en steeds op zoek naar de nieuwste mode. Boeh is de computerfreak en herleidt alles tot wetenschap. Wat hij niet kan verklaren, daar is hij bang van. Alex is de sterke man en repareert alles wat stuk is. De mannen zijn allebei geïnspireerd op mijn ooms. Ik tekende ook mezelf, dat is Kim geworden. Altijd aan de slag met kunst en animatiefilms. Kim is ook geïnteresseerd in paranormale verschijnselen, daar kan je in een stripverhaal veel mee doen. Oliver is er gaandeweg bijgekomen, hij wordt het vriendje van Kim. En dan is er mijn hond Lou natuurlijk. Een slim baasje, voortdurend bezig met zijn voornaamste hobby: eten. Lou kan ook schilderen en dat is niet verzonnen.”

Sylvia heeft een aantal dorpsfiguren verwerkt in haar strips.  Zij heeft ook een animatiefilm uitgebracht, die zich afspeelt aan de Beddermolen in Tongerlo.  Het is een kortfilm.  Zij tekent alles zelf, dat wil zeggen 25 tekeningen per seconde filmbeeld.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
Standaard € 25,00

Inschrijven door overschrijving van bedrag op rekeningnummer

BE28 0011 8813 5620 uiterlijk 10 januari

Meer info: davidsfondsoevel@gmail.com

Labels: LiteratuurActiviteitToast LiterairCultuurregio Kempen